Вчення і праці Николаїтів

Ми мало читаємо про Миколаїтів у Біблії та про доктрину Миколаїтів і праці Миколаїтів, які згадуються в Об’явленні 2:6 і Одкровення 2:15. З Біблії ми знаємо лише те, що доктрина Миколаїтів і праці Миколаїтів відбувалися в Ефесі та Пергамі, і що Ісус ненавидів доктрину Миколаїтів і праці Миколаїтів. Церква в Ефесі була духовно зрілою церквою і ненавиділа праці Миколаїтів, так само, як Ісус. Проте, церква в Пергамі, очевидно, не була такою духовно зрілою, як церква в Ефесі. Тому що хоча християни міцно трималися імені Ісуса і не зрікалися своєї віри в Ісуса Христа, деякі християни дотримувалися вчення миколаїтів. Церква Пергама не ненавиділа доктрину Миколаїтів і праці Миколаїтів, як Ісус, в той час як церква Ефесу ненавиділа доктрину Миколаїтів і їхні праці. Оскільки Ісус ненавидів доктрину Миколаїтів і діла Миколаїтів і не відповідав Його воля, Ісус закликав церкву в Пергамі покаятися і усунути а.о. ця доктрина Миколаїтів, інакше Ісус швидко прийде і воюватиме проти них мечем Своїх уст. Але якою є доктрина і праці миколаїтів, яку Ісус ненавидів? Ким були ніколаїти в Біблії?

Ким були ніколаїти в Біблії?

Хоча ми лише читаємо в Книзі Одкровення про доктрину та праці Николаїтів і таке інше Ісус ненавидів їхні роботи, ранні отці церкви писали про секту миколаїтів. Хто такі були миколаїти? На думку деяких отців церкви, миколаїти були послідовниками Миколая Антіохійського, який згадується в розділі книги Дії 6, як один із семи сповнених Духом чоловіків ранньої церкви, які були поставлені перед апостолами та щоденним служінням вдів.

У той час як церква зростала і число учнів примножувалося в Єрусалимі, виникло нарікання греків на євреїв, тому що їхні вдови були знехтувані в щоденному служінні. Оскільки дванадцять апостолів постійно віддавалися молитві та служінню слова, вони попросили учнів знайти серед них сімох чесних чоловіків, які були сповнені Святого Духа і мудрості, кого вони могли б призначити над цим бізнесом. Микола Антіохійський був одним із семи дияконів, які були обрані та призначені для цього служіння (Акти 6:1-7).

обрізання в Ісусі Христі

Миколай не був євреєм за своєю природою, але Миколай був прозелітом з Антіохії. Це означає, що Миколай Антіохійський був язичником і був навернений з язичництва на юдаїзм, був обрізаний у тілі та тримав закон Мойсея. З іудаїзму, Микола був навернений до загальновизнаного християнства і став послідовником Ісуса Христа.

На основі своєї віри, Миколай отримав хрещення Святим Духом. Тому що ці семеро чоловіків, які були обрані, були чесними мудрими людьми і сповненими Святого Духа.

Микола був призначений дияконом і отримав відповідальність за щоденне служіння.

Згідно з ранніми отцями церкви (Іриней, Іполит, Євсевій, Епіфаній, Феодорит, Ісидор Севільський, Климент) Микола став відступником від здорової доктрини Ісуса Христа та апостолів і проповідував фальшиву доктрину в церкві Христа.

Деякі казали, що миколаїти були гностичною сектою. Хоча більшість отців ранньої церкви писали про те, що миколаїти були послідовниками Миколая Антіохійського, один із семи дияконів, Климент писав, що миколаїти були послідовниками іншого Миколая.

Якою б правда не була, одне можна сказати точно, миколаїти відійшли від здорової доктрини Ісуса Христа й апостолів, і через їхні фальшиві доктрини, їх завели в рабство гріха.

Які вчення і праці миколаїтів?

Доктрина і праці миколаїтів виникли з неправильного тлумачення благодать Божа яку проповідували апостоли. Вони зловживав Божою благодаттю і свободу у Христі виконувати свої тілесні вчинки (статевий) пристрасті та бажання.

Миколаїти вірили і казали, що людина спасається благодаттю і тому неважливо, як ти живеш. Миколаїти казали, що вірою в Ісуса Христа, дух людини врятований, але оскільки ви зв'язані плоттю, в якому присутнє зло, ти будеш завжди залишатися грішником і завжди грішити. Ви служите Богові через свій дух, але ви продовжуєте служити своїй плоті та її пожадливості та бажанням протягом вашого життя на землі.

доктрини дияволів

Насправді миколаїти говорили, що ви служите Богові через свій дух, але ви служите дияволу через свою плоть (душею і тілом).

Але Ісус каже, що людина не може бути розділена і не може служити двом панам двох царств.

Людина живе в Царстві Божому і служить Богу або людина живе в царстві диявола і служить дияволу (Матвій 4:10; 6:24, Люк 4:8; 16:13).

Людина може так сказати (с)він вірить і спасається, але його чи її мова та вчинки доводять, чи справді ця людина спасена (Читайте також: ‘Чому Бог віддав Свого Єдинородного Сина?«).

Якщо ви робите те, що говорить Слово, і виконуєте це воля Божа, тоді ти належиш Богові. Але поки ви будете служити дияволу своєю плоттю, підкоряючись і виконуючи волю плоті та витриваючи у гріху, тоді диявол вам не ворог, але твій господар, а ти належиш дияволу. Тому що ви слухаєте диявола і слухаєтеся диявола і виконуєте його волю(ох. Джон 8:44, 1 Джон 3:8 (Читайте також: ‘Воля Божа проти волі диявола’).

Кожне королівство, яке розділилося проти самого себе, не може існувати. Ви не можете служити своїм духом Богу в Царстві Божому, а своїм тілом служити дияволу в царстві темряви. Це брехня диявола, у яку вірили миколаїти і багато християн сьогодні все ще вірять.

Миколаїти зловживали своєю свободою у Христі, йшли на компроміс зі світом і жили в розпусті. Вони займалися блудом (статева нечистота) і ідолопоклонство та прийняли язичницькі ритуали та практики у своїй християнській вірі та в церкві. Вони йшли за похотями, бажання, і воля їхньої плоті і жили в розпусті, так само, як язичники.

Дух Миколаїтів у церкві

Демонічні сили, які діяли в Николаїтів, діють і сьогодні. Вони все ще намагаються увійти в життя християн і збити їх зі шляху. Оскільки лідери впливають на людей, головною мішенню диявола є духовні лідери церкви. Тому духовні лідери церкви повинні повністю присвятити своє життя Богові та Його волі. Вони повинні зберігати свій розум «чистим» від речей цього світу, а свій розум і тіло – святими (посвячений Господу). Диявол і його демони зроблять усе можливе, щоб спокусити лідерів церкви, полонити їхні розуми та звести їх зі шляху через фальшиві видіння, одкровення, пророцтва, філософії, досвід, і їхні власні тлумачення Слова.

лжехристи і лжепророки

чорт його знає, що якщо ви переконаєте духовного лідера в лжевченні, ви не тільки виграли життя лідера церкви, а й життя людей, які йдуть за лідером церкви. Бо якщо лідер церкви вірить і проповідує фальшиві доктрини, люди віритимуть і слідуватимуть фальшивим доктринам лідера своєї церкви.

Подивіться на диявола і занепалих ангелів (демони). Коли диявол став непокірним до Бога, його послідовники залишилися вірними йому. Диявол забрав із собою своїх послідовників, коли вони падали зі свого становища і були кинуті на землю.

Миколаїти пішли за Миколаєм і піднесли Миколая над Богом і Його Словом, що стало видно з їхніх творів і способу життя.

Так само, як Миколай та інші лжевчителі ранньої церкви (2 Петро 2, 1 Джон 4:1, Юди 1), є ще лжевчителі, лжепророки, і лжепроповідники в наші дні, які звеличили себе як бога і мають багато послідовників, які сліпо йдуть за своїм лідером і поклоняються лідеру (Читайте також: ‘Багато пасторів ведуть овець у безодню’).

Більшість віруючих самі не читають і не вивчають Біблію. Вони не перевіряють і не порівнюють доктрини, які проповідуються, з правдою Слова Божого. Вони не навчені Словом і Святим Духом, але вірять всьому, що говорить духовний лідер, і вважають це правдою.

Навіть у наші дні, послання благодаті та свободи у Христі було вирвано з контексту фальшиві доктрини.

The благодать Божа і свободою в Христі багато хто зловживає, щоб продовжувати жити за тілесними пожадливостями та бажаннями, служити волі плоті та бути наполегливим у гріху. Так само, як і миколаїти, який стверджував, що не має значення, як ти живеш, оскільки плоть все одно зла. Ви спасенні вірою. Але диявол і його послідовники (демони) також вірують, і вони не спасаються.

“Як ти називаєш Мене Господи, Господи, але не роби того, що я кажу”

Коли ви вірите в Ісуса Христа і слідуйте за Ним, ти будеш робити те, що каже Ісус, і не будеш брати участь у ділах тіла, бо ти поклав своє тіло; ваш старе життя у Христі. Якщо ви продовжуєте робити діла плоті, тоді це доводить, що ваша плоть не розп'ята з Христом і що ви не поклали свою плоть і не вбили вчинки плоті (ох. римляни 6; 8).

Ісус наказав пергамській церкві каятися а.о. доктрину Миколаїтів і не бути залученим до ідолопоклонства та розпусти, але вилучіть їх з-поміж них, інакше Ісус швидко прийде і воюватиме проти них мечем уст Своїх. Його слова все ще стосуються Його Церкви. тому, слухаймо Ісуса Христа і слухаймося Його заповіді і робіть те, що Він каже, поки не пізно.

Читайте також: Що таке вчення Валаама? і Що таке вчення Єзавелі і як розпізнати дух Єзавелі?.

Будьте сіллю землі’

Джерело: Грецький лексикон Тайєра,  Ілюстрований біблійний словник Зондервана, Біблійна енциклопедія, Вікіпедія

Вам також може сподобатися

    помилка: Цей вміст захищено